Zajednica Cenakul priprada Marijanskom pokretu, koji je ogranak svećeničkog Marijanskog pokreta. SMP je nastao 1972.g. u Fatimi. Naš duhovni vođa, don Stefan Gobbi, na hodočašću, u kapelici ukazanja moli za svećenike koji kane iznevjeriti svoj zvanje i nepokorene crkvenoj vlasti, te prima nadahnuće da okupi svećenike. SMP ima svoju knjigu, koja sadrži poruke koje je Gospa davala u obliku nutarnjeg govora don Stefanu, koju nazivamo „plava knjiga“. Na temelju jedne poruke, začeo se Marijanski pokret (MP), sastavljen od laika i redovnika.

Mariju nam je približio i u svećenički Marijanski pokret uveo, župni vikar vlč. Božo Belinić, 1998.g. Naš molitveni susret zove se Cenakul  jer Gospa traži da se okupljamo oko nje u cenakulima molitve i bratstva, u iščekivanju novih duhova i da molimo za trijumf njezina bezgrješnog srca i božanskog milosrđa. Sastajemo se da bismo molili s Marijom, da bismo živjeli posvetu (osobito jedinstvo s Papom, crkvenim poglevarima i našim svećenicima) i da bismo ostvarili bratstvo.

Zadatak Marijanskog pokreta je živjeti krštenje, biti svjedoci zajedništva i jednistva te obveza obraćenja.

Svoj blagoslov djelovanju SMP-a dao je bl. Papa Ivan Pavao II., a u Hrvatskoj za djelovanje blagopokojni kardinal Franjo Kuharić. Marija je jedina voditeljica SMP-a, a osobu koja animira Cenakul zove se predmolitelj.  Odgovorni za SMP u Hrvatskoj je p. Izidor Jedvaj, Isusovac.

Zajednica Cenakul župe Majke Božje Snježne sastaje se četvrtkom u 18:30 sati.